mrt 24, 2021 1 minuut

IT-professionals ervaren hoge werkdruk door corona en nemen toevlucht tot no-code

Door: Bas Hendriks

Betty Blocks

Ook de IT-professional heeft het afgelopen jaar meer toewijding en veerkracht getoond dan ooit tevoren. De werkdruk in de branche is flink gestegen sinds de uitbraak van de corona-pandemie, blijkt uit onderzoek van AppDynamics. Maar liefst 89% geeft aan nog altijd een enorme werkdruk te ervaren.  

Het is alweer een jaar geleden: organisaties moesten van de een op andere dag de omslag maken naar digitaal werken. Deze noodgedwongen en snelle verandering laat zijn sporen na. Veel IT-professionals ervaren nog altijd een hoge werkdruk, schrijft Techzine. Bijvoorbeeld omdat er destijds snelle oplossingen zijn gecreëerd die op lange termijn niet de meest veilige of efficiënte optie zijn voor het bedrijf.

Corona zorgt voor complexere IT-structuur
Uit het onderzoek van AppDynamics blijkt dat de complexiteit van de IT-gerelateerde problemen behoorlijk is toegenomen, sinds werknemers massaal vanuit huis inloggen. Al die problemen komen op het bordje van IT te liggen. In december en januari deed AppDynamics onderzoek onder ruim 1000 IT’ers over de hele wereld. Maar liefst 89% van de respondenten ervaart momenteel een enorm hoge werkdruk. 75% zegt dat de pandemie voor een veel complexere IT-structuur heeft gezorgd.

95% van de respondenten geeft aan dat de tech-prioriteiten van hun werkgevers flink zijn veranderd tijdens de pandemie. 71% zegt zelfs dat projecten die normaal jaren duurden, nu in een paar maanden of zelfs dagen gerealiseerd moeten worden. 88% voelt bovendien nu al de druk om in 2021 wederom op hetzelfde hoge niveau te moeten presteren. Immers, de situatie lijkt voorlopig niet te veranderen en de vraag naar digitale transformatie blijft stijgen.

IT-professionals-ervaren-hoge-werkdruk-door-corona-body (1)

Vraag naar no-code groter dan ooit
Om de toenemende behoefte aan digitale innovaties bij te benen en de hoge werkdruk voor IT weer onder controle te krijgen, zijn organisaties genoodzaakt om op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelmethoden en technologieën. De vraag naar low en no-code oplossingen groeit sneller dan ooit. Het stelt programmeurs en niet-programmeurs in staat om veel sneller te ontwikkelen dan met traditionele code. En dat zorgt voor een kortere time-to-market en lagere investering.

Innoveer snel, slim en duurzaam met Betty Blocks
Jouw complexe en bedrijfskritische applicaties ook tot 10 keer sneller en slimmer ontwikkelen? Dat kan met het no-code platform van Betty Blocks: onze officiële partner voor Rapid Application Development. Alles over het wat, hoe en waarom lees je hier.

Alles weten over no-code?

 

In onze no-code guide vertellen we je alles over no-code: Wat is het? Hoe werkt het? En wat kun je er allemaal mee bouwen? Ook lees je alles over de verschillen met low code, de meest voorkomende misvattingen en niet onbelangrijk: wat no-code kan betekenen voor de digitale transformatie van jouw organisatie.

Download

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories