mrt 3, 2021 1 minuut

Gartner voorspelt 23% groei voor low-code dit jaar

Door: Bas Hendriks

Betty Blocks

Steeds meer organisaties omarmen low-code-oplossingen om aan de snel groeiende vraag naar digitalisering te beantwoorden. De marktonderzoekers van Gartner zien dit marktsegment dan ook flink groeien, blijkt uit onderzoek.

De belangrijkste reden voor de snelle adoptie van low-code door organisaties zijn volgens Gartner de huidige omstandigheden. De wereldwijde pandemie dwingt organisaties om flexibeler te worden en dat heeft grote gevolgen voor hun IT-omgeving. Organisaties willen sneller en eenvoudig kunnen reageren op digitale problemen en hun bedrijfsvoering steeds verder automatiseren.

Een andere oorzaak van de snelle groei van low- en no-code-platforms is dat deze tegenwoordig ook via de cloud of via microservices beschikbaar zijn, schrijft Techzine. Het maakt de platforms beter geschikt om te gebruiken voor complexe vraagstukken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden ingezet voor het compilen en optimaliseren van pseudo-code om hun vroegere tekortkomingen te compenseren.

Low-code blijft groeien
De wereldwijde markt voor low-code oplossingen zal in 2021 naar verwachting maar liefst 13,8 miljard dollar (11.3 miljard euro) bedragen. Dat is een stijging van bijna 23% ten opzichte van 2020, zeggen de laatste voorspellingen van Gartner. De experts verwachten een omzet van bijna 14 miljard dollar in 2022.

lowcode-gartner

*Other LCD technologies include rapid mobile app development (RMAD) tools and rapid application development (RAD) tools. Source: Gartner (February 2021)

Digitale transformatie in een hogere versnelling
De versnelling van het digitale transformatie zet IT-leiders onder druk om de Time-to-Market (TTM)  en de Time-to-Value (TTV) drastisch te verhogen. De toenemende vraag naar snelle maatwerk oplossingen heeft geleid tot de komst van zogenoemde Citizen Developers buiten de bestaande IT-omgeving. Zij kunnen zelf hun zakelijke ideeën realiseren, zonder te hoeven wachten op IT.

Zo laat een ander onderzoek van Gartner zien dat gemiddeld 41% van de medewerkers - die niet werkzaam zijn in de IT - al zelf aanpassingen doorvoeren of zelfs volledige oplossingen bouwen. Gartner voorspelt dat tegen het einde van 2025 de helft van alle nieuwe gebruikers van low- en no-code platforms afkomstig zullen zijn van buiten de IT-organisatie.

Ook sneller en slimmer ontwikkelen?
Met het no-code platform van Betty Blocks richt je binnen no time slimme, duurzame en gebruiksvriendelijke webapplicaties in die er voor zorgen dat de mensen in jouw organisatie efficiënter kunnen werken. Van het automatiseren van handmatige processen tot het uitbreiden en optimaliseren van bestaande systemen. Alles over het wat, hoe en waarom lees je hier.

 

Alles weten over no-code?

 

In onze no-code guide vertellen we je alles over no-code: Wat is het? Hoe werkt het? En wat kun je er allemaal mee bouwen? Ook lees je alles over de verschillen met low code, de meest voorkomende misvattingen en niet onbelangrijk: wat no-code kan betekenen voor de digitale transformatie van jouw organisatie.

Download

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories