mei 15, 2019 3 minuten

De weg naar Citizen Beach!

Door: Bas Hendriks

Betty Blocks
Citizen Developer
No-code

Als u bij de afgelopen Betty Blocks on stage bent geweest dan heeft u waarschijnlijk de presentatie van Bouwe Koopal gezien, zo niet dan kunt u deze hier terugkijken. Bouwe is dé ambassadeur voor citizen developers en heeft kort geleden s’werelds aller eerste atlas voor de cloud uitgebracht. Zijn boek genaamd “De wereld van UDI”. Hierin word de cloud aan ons uitgelegd in een reis atlas. Waarom een reis atlas? Omdat reizen leuk is en het doel achter dit boek was voor Bouwe Koopal om ICT weer leuk te maken. Als u interesse heeft in deze atlas, wij sturen één exemplaar op naar een willekeurig persoon. Om kans te maken om dit te boek te winnen moet u uw gegevens onderaan dit artikel invullen.

De wereld van UDI heeft drie continenten met verschillende landschappen:

1.       Use City

2.       Integration Harbor

3.       Development Island

In Use City ga je opzoek naar bestaande applicaties die je kunt gebruiken. Je gebruikt eerder gemaakte applicaties en gaat ze voor jouw bedrijf gebruiken. Vandaar de 'use' in de naam. Integration Harbor is het continent waar je naartoe gaat om je applicaties met elkaar te verbinden. Hier worden gegevens van de ene applicatie overgeslagen naar de andere (integration).

Wij gaan ons vandaag vooral richten op Development Island. Dit is het continent waar je naartoe gaat als je op maat een applicatie wilt (laten) maken. Wat je wilt maken is zo specifiek dat het niet te vinden is in Use City en daarom moet het gemaakt worden. Vandaar zit 'development' in de naam.

Development Island is opgedeeld in drie soorten landschappen:


Traditional Mountains
Dit is waar we op de traditionele manier digitale oplossingen proberen te ontwikkelen. Hierbij maken wij gebruik van het traditionele coderen. Het gebied ligt hoog en heeft grillige pieken en dalen, tochten door dit gebied kunnen erg gevaarlijk zijn! In de Traditional Mountains wordt er met traditioneel gereedschap gewerkt (coderen). Dit betekend dat alles met de hand geprogrammeerd wordt in programmeertaal. Met deze methode zijn de mogelijkheden eindeloos, maar alles moet wel zelf gemaakt worden. Daarom wordt het aangeraden om nooit zonder goede gids door dit gebied te gaan. Zorg er dus voor dat je altijd iemand hebt die de taal van de traditionele software engineer spreekt en zelf heel goed weet hoe je moet werken met de traditionele gereedschappen!

Halfway Valley
Dit is een koppelgebied dat tussen Traditional Mountains & Citizen Beach in ligt. Hier ga je heen om te werken met de zogenoemde Low-Code platformen. Low-Code is vergelijkbaar met No-Code, maar bij Low-Code platformen is nog steeds coderen nodig. Hier gaat het om een combinatie van coderen en niet-coderen. In de Halfway Valley kom je vooral software engineers tegen, zij maken de bouwblokken om de Low-Code applicatie te kunnen laten bouwen.

Citizen beach
Dit gebied wijkt in alles af van Traditional Mountains. Hier zijn geen woeste en hoge bergen, hier zijn geen gevaarlijke tochten door de bergen. Hier zijn korte en eenvoudige wandelingen langs het strand. Het maken van applicaties is hier eenvoudiger, goedkoper en vaak ook nog eens leuker. Dit is waar de citizen developers wonen. Citizen developers zijn mensen die voor bedrijven werken aan digitale producten zoals bijvoorbeeld een bedrijfsapplicatie.

Zij hebben vaak geen formele IT opleiding gevolgd. Zij zijn mensen vanuit de business die een ondersteunende rol spelen voor de IT afdeling. Citizen developers kunnen niet alles wat een gediplomeerde IT'er kan, maar ze kunnen wel werk uit handen nemen. Doordat citizen developers de begin taken op zich nemen hoeft de IT-afdeling zich alleen nog maar te focussen op de grotere, ingewikkeldere taken.

Iedereen kan een citizen developer worden, als je een beetje gevoel voor techniek en IT hebt! Vaak zijn citizen developers millennials, deze mensen zijn opgegroeid met moderne technologie zoals computers en mobiele telefoons. Hierdoor hebben zij van zichzelf al veel gevoel voor technologie en kunnen zij snel dingen op dit gebied aan leren.

Denk bij citizen developers aan een mix van developers en de eindgebruiker, zij weten wat de eindgebruiker (de business) nodig heeft en hierdoor vormen zij een brug tussen deze twee afdelingen.

Op Citizen Beach werken ze met No-Code platformen om hun nieuwe applicaties te bouwen. Dit zijn systemen waarbij coderen niet meer nodig is. Bij No-Code platformen zoals Betty Blocks maak je jouw applicatie op een visuele manier, je sleept de voor jou gemaakte bouwblokken naar de juiste plaats. Dit noemen wij een drag & drop interface, dit is vergelijkbaar met hoe je bestanden vanaf jouw bureaublad op de pc sleept naar een mapje.

Deze No-Code systemen zijn doordat ze visueel ingesteld zijn veel makkelijker aan te leren dan het traditionele coderen.

No-Code en Holygrow

Wij van Holygrow bloggen veel over No-Code, maar wat kunnen wij eigenlijk voor u als bedrijf betekenen? Wij zijn een team van creatieve, enthousiast werkende mensen die niet vies zijn van een uitdaging. Ons team van front en back-end kunnen voor u de mooiste digitale producten ontwikkelen en onze designers maken de mooiste designs! Daarbij leggen wij als bedrijf graag de nadruk op samenwerking tussen elkaar, uw groei is onze missie. Wij willen graag met u als bedrijf samenwerken om uw bedrijf optimaal te laten groeien. Bent u benieuwd naar onze diensten?

Wilt u meer weten over hoe Holygrow en No-Code uw bedrijf kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories