sep 14, 2021 1 minuut

De architectuur van het Betty Blocks platform

Door: Nick Bazuin

Betty Blocks

Wanneer je als CIO of IT-manager een nieuwe technologie of nieuw platform adopteert, wil je er zeker van zijn dat deze oplossing goed in het bestaande IT-landschap van de organisatie past of daar naadloos op aansluit. Hosting, datamanagement, veiligheid, integratiemogelijkheden, zelf in control zijn: het zijn allemaal belangrijke factoren die meespelen in het beslissingsproces. We kijken uitgebreid naar de functionaliteiten van het Betty Blocks no-code platform.

HubSpot Video

100% cloud-based
Het Betty Blocks platform is een 100% online cloud-based application Platform as a Service (aPaaS) waarmee je eenvoudig applicaties op maat ontwikkelt. Dit betekent dat je in een real-time omgeving werkt, waarin wijzigingen en updates direct zichtbaar zijn. Deze cloud-architectuur zorgt er bovendien voor dat alle gegevens die op het platform worden opgeslagen, direct worden versleuteld.

Versies
Cloud hosting betekent bovendien geen onderhoud aan jouw kant, omdat updates en nieuwe versies van het platform direct en automatisch vanaf de Betty Blocks servers worden doorgevoerd. Zo ben je er zeker van dat elke gebruiker altijd in de meest recente versie werkt.

Containers
Moderne toepassingen worden in toenemende mate gebouwd met behulp van containers. Dit zijn microservices die zijn verpakt inclusief de bijbehorende afhankelijkheden en configuraties. Een Betty Blocks applicatie bestaat uit meerdere containers die automatisch worden gecombineerd en beheerd. Hierdoor kun je applicaties sneller uitrollen en opschalen. Betty Blocks draait op het open source container management systeem Kubernetes.

Multi-user development
Op het Betty Blocks platform kunnen meerdere developers tegelijkertijd aan dezelfde modules werken. Om te voorkomen dat werk zomaar wordt overschreven, controleert het systeem automatisch of er conflicterende wijzigingen zijn. Wanneer dit het geval is, vraagt een automatisch gegenereerd bericht de gebruikers of zij conflicterende modules al dan niet willen overschrijven.

Artboard

Deel deze pagina: