mrt 15, 2021 2 minuten

Aan de slag met Betty Blocks: wat zijn mijn opties?

Door: Bas Hendriks

Betty Blocks

Complexe en bedrijfskritische applicaties sneller en slimmer ontwikkelen? Dat kan met het no-code platform van Betty Blocks. In dit artikel laten we je 2 manieren zien waarop je het platform kunt inzetten. Ga je voor de single app-oplossing of een strategische en organisatiebrede implementatie? Ook laten we zien hoe beide opties goed kunnen samenwerken.

De single app-oplossing
Een single app-oplossing is eigenlijk precies wat het zegt: een enkele applicatie die jouw organisatie helpt een concreet probleem op te lossen of een specifiek doel te bereiken. Organisaties kiezen vaak voor een single app-oplossing met no-code om:

 • De time-to-market van de applicaties te verkorten
 • Een specifiek probleem op korte termijn op te lossen

De strategische implementatie
Een strategische en organisatiebrede implementatie van het no-code platform gaat veel verder dan alleen het oplossen van een specifiek probleem. Organisaties kiezen voor een strategische implementatie als zij:

 • Volledige controle willen over hun eigen software-innovaties
  Zodat ze niet meer afhankelijk zijn van dure externe ontwikkelaars of kant en klare producten die net niet aan de behoeften voldoen.

 • De kloof tussen de business en IT willen overbruggen
  Door de business een zelfstandig innovatieplatform te geven, binnen een door IT goedgekeurde en gecontroleerde omgeving. Dit voorkomt Shadow IT.

 • Hun IT-landschap toekomstbestendig willen inrichten
  Het no-code platform biedt een stevige en duurzame fundering voor het volledige IT-landschap, maar kan ook worden ingezet als stabiele uitbreiding op de huidige IT-infrastructuur.

 • Het tekort aan programmeurs willen oplossen
  Strategische implementatie van een no-code platform zal een hele nieuwe pool aan potentiële ontwikkelaars openen binnen de organisatie. De zogenoemde Citizen Developers.

De 2 stappen-benadering
Voor het gemak gaan we er vanuit dat je succesvol wil zijn op lange termijn. Maar een strategische implementatie van een no-code platform als Betty Blocks kost tijd, inzet en vaak ook een verandering in mindset. Je zult stakeholders met verschillende belangen moeten overtuigen en de beoogde ROI moeten aantonen. Binnen veel organisaties een flinke uitdaging en niet van de een op andere dag geregeld. Gelukkig is er een beproefde methode om deze uitdaging te overwinnen.

Van single app-oplossing naar strategische implementatie
Hier kun je de 2 opties die we eerder hebben doorgenomen goed laten samenkomen. Omdat veel organisaties het erg riskant vinden hun bestaande technologieën en strategieën in één klap te vervangen, gaan zij eerst voor een single app-oplossing. Zodra de resultaten zichtbaar zijn en de ROI bewezen, is het veel eenvoudiger om Betty Blocks stap voor stap strategisch te implementeren.

Innoveer snel, slim en duurzaam met Betty Blocks
Jouw complexe en bedrijfskritische applicaties tot 10 keer sneller en slimmer ontwikkelen? Dat kan met het no-code platform van Betty Blocks. Alles over het wat, hoe en waarom lees je hier.

Plan een gratis Betty Blocks demo

Hoe complexer jouw vraag, hoe leuker onze puzzel. Of je nu op zoek bent naar een single app of een organisatiebrede implementatie van no-code, ik denk graag met je mee. Vertel me alles over jouw digitale uitdaging en ik laat je vrijblijvend zien hoe je daar met het no-code platform van Betty Blocks slim op in kunt spelen.

Vraag gratis demo aan

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories