aug 8, 2019 4 minuten

5 jaar Holygrow. Nick Bazuin, founder van Holygrow vertelt!

Door: Nick Bazuin

interview

Waar word jij nou echt blij van?
Expansie, groei, vordering, ontwikkeling, progressie, verbetering ofwel; vooruitgang!

Ook krijg ik ontzettend veel energie uit de personen om me heen, zowel privé als binnen Holy, die de mentaliteit delen om keihard te groeien en vooruit te kijken op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Wil je iets over jezelf vertellen en het ontstaan van Holygrow?
Nick Bazuin, één van de founders van Holygrow naast mijn collega en oud klasgenoot Robin Busch. Wij hebben hetzelfde looppad bewandeld van middelbaar en hoger onderwijs en beide een achtergrond in design.

Holygrow is precies vandaag 5 jaar geleden ontstaan, op 08-08-2014. Robin en ik waren beide nog bezig met onze studie op het Grafisch Lyceum hier in Rotterdam. In de tussentijd werkten we als freelancers aan projecten voor kleine én grote digitale bureau's. Was dit het maar? Wij kunnen dit beter!

Holygrow kreeg vorm in een anti-kraak pand in het centrum van Rotterdam. Vanuit hier moest het gaan gebeuren, dit was de start, een vliegende start weliswaar. Er ontstond vreugde, geluk, plezier en vertrouwen. We konden dit dus inderdaad écht beter! Vrienden met eenzelfde houding, mentaliteit en gevoel voor Holygrow sloten bij ons aan. We hielpen andere start-ups & al gevestigde organisaties groeien door inzet van design en techniek. Dit liep in lijn met onze eigen groei.

Het anti-kraak pand was verleden tijd. De ambiance en flair in tegendeel, die namen we maar al te graag mee. Eerst mee naar het Rivium en twee jaar later mee naar het Kruisplein. Dit mooie stuk Rotterdam delen we o.a met Coolblue, KPMG, NN en Greenchoice.

Holygrow is inmiddels gegroeid tot een volwaardig uniek digitaal bureau van 25 ambitieuze bikkels met eenzelfde houding, mentaliteit en gevoel voor Holygrow die samen onze klanten helpen met uiteenlopende vraagstukken! Trots.

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?
Ambitieus durven dromen, mensen in hun kracht zetten en om zelf keihard te werken aan iets waar ik ontzettend veel energie voor terug krijg!

Op 08-08-2014 konden Robin en ik alleen maar dromen van een eigen kantoor midden in het centrum van Rotterdam met een ijzersterk team naast ons. Vooralsnog sta ik volledig achter Holygrow en heb ik dus ook grootste doelstellingen voor de aankomende jaren. Natuurlijk gaat groeien gepaard met tegenslagen, ook ik ben onderuit gegaan... stamina overtrof en heeft er voor gezorgd voor waar we nu staan.

Wat is Holygrow & waar staat Holygrow voor?
Holygrow is nog steeds hét digitale bureau wat start-ups en gevestigde organisaties helpt te groeien. Je hoort bij ons dan ook vaak; 'Our true north is your growth', wij staan erop dat wat wij ontwikkelen ook écht bijdraagt aan een positieve groei!

Wij houden van alles wat digitaal is, maar eigenlijk houden we meer van wat digitaal kan maar nog niet is. We hebben een voornaamste focus op de ontwikkeling van websites, web platformen en web- en native applicaties.

We hebben UX en UI designers, daar kan ik de oorlog mee winnen.. zij zorgen dat onze producten er naast technisch goed werken ook nog eens intuïtief zijn en aansluiten op de behoefte en boven de verwachting van de gebruikers. Wij staan voor kwaliteit en deinzen zeker niet terug om wat extra uren in een project te stoppen als dat zorgt voor Holy standaard!

Wij houden van alles wat digitaal is, maar eigenlijk houden we meer van wat digitaal kan maar nog niet is!

Wat wil Holygrow de aankomende jaren bereiken?
Holygrow wil dé beste applicatie ontwikkelaar zijn op het gebied van maatwerk- en No-Code applicaties voor de zakelijke markt. Dit doen we door het aansluiten van de juiste technieken waaronder Betty Blocks voor het bouwen van snelle en effectieve applicaties. React Native voor het bouwen van mobile native applicaties.

Wij willen ons zeker vasthouden aan de groei van afgelopen jaren. Iets hierboven gaf ik aan dat wij Kruisplein, dit mooie stuk Rotterdam delen met o.a Coolblue, KPMG, NN en Greenchoice. Holygrow past daar mooi tussen!

Hoe is de cultuur bij Holygrow?
We staan voor de mooiste producten! Hier werken we dan ook als team keihard voor, we gaan voor goud en nemen dan ook echt geen genoegen met zilver. We zijn een gemixt team van jong en oudere talenten die ieder enorm sterk zijn in hun vakgebied, leergierig en ruimdenkend zijn. No-nonsens!


Betty Blocks heeft een partnerschap met Holygrow. Waarom Betty Blocks en hoe belangrijk zijn partners voor Holygrow?
'Alleen doen we zo weinig; samen kunnen we zoveel meer’ is een quote van Helen Keller die samenvat waarom wij een partnerschap zo belangrijk vinden. We kunnen wel alleen aan de weg timmeren om ervoor te zorgen dat het digitale landschap zo effectief mogelijk wordt, maar veel beter is om dit gezamenlijk te doen met een ieder die expert is in zijn/haar vakgebied.

In het eerste kwartaal van 2018 zagen we een enorme vraag naar Low/No-Code applicaties ontstaan. We kwamen eigenlijk gelijk uit in Alkmaar, bij Betty Blocks. Betty Blocks is een jong en enorm snel groeiend bedrijf. Gestart door twee broers die net als wij ‘gewoon normaal’ zijn. Niet hoog van de toren geblazen, maar gewoon een bedrijf wat een mentaliteit heeft om keihard te werken aan het gezamenlijk succes. Dit past erg goed bij Holygrow, in Juli 2018 zijn we zonder twijfels direct partner geworden!

Tijdens de Betty Blocks on stage 2019 werd ons succes gevierd en mogen we onszelf specialist & trotste award winning partner noemen!

Hoe bepaal en behaal je als bedrijf of samen met partners succes?
Succes gaat om het 'samen doen', als je iets samen doet bepaalt dat het succes. Dat zorgt er voor dat er succes is, zal komen of juist succes was. Holygrow, dus samen met Robin en ik, heel het team van Holygrow kennen de markt, hebben hierbinnen een groot netwerk en bezitten expertises op verschillende essentiële vlakken.

Wil je verder nog iets toevoegen?
Jazeker! Vandaag bestaat Holygrow officieel 5 jaar. Dat is op zich natuurlijk een mooie prestatie, maar de groei die we met elkaar hebben gerealiseerd van onder andere het bedienen van onze klanten, het aansluiten van nieuwe klanten, ons team van deskundige talenten uitbreiden en technologische partners aanhaken is het zeker waard om even extra gevierd te worden.

Team Holy, onze klanten en onze partners dan ook ontzettend bedankt voor de leuke en lange samenwerking en op naar de volgende 5 succesvolle jaren!

Feliciteer Holygrow via Facebook of LinkedIn!

Deel deze pagina: