jul 18, 2019 3 minuten

10 vragen aan ICT adviseur Sjors Heldens!

Door: Bas Hendriks

interview
No-code

Yes! gelukt! Dé Business consultant met passie voor bedrijfsprocessen, IT & mens ruilde een avond langs de waterkant in voor mij. Sjors Heldens staat voor; Bedrijfsprocessen doorzien & begrijpen, inzichtelijk maken en vertalen naar werkbare (ICT) oplossingen!

Waar word jij nou echt blij van?
Echt blij? Van vissen!

Kan je mij iets vertellen over je achtergrond en carrière?
Tuurlijk. 33 lentes jong en woonachtig in het zonnige zuiden van het land. Als eerste studie heb ik bedrijfskunde gedaan in Eindhoven. Naar mijn eigen gevoel was ik toen nog veel te jong om vast aan het werk te gaan. Daarom de keuze gemaakt om fiscaal recht te gaan studeren in Tilburg. Zeer zeker niet de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Tijdens deze studie in een project / ICT achtige functie gekomen bij één van de grootste industriële bakkerij keten van Nederland. Tijdens deze periode heb ik geleerd dat ICT en bedrijfsprocessen mijn zakelijke sweet spot zijn en de studie fiscaal recht afgebroken. Daarna de wasserij branche in gekomen waar ik tot dusver geen moment spijt van gehad heb. Vanuit een ICT- en procesperspectief is dit een ontzettend interessante branche omdat deze op een aantal gebieden uitblinkt in complexiteit en innovatie. Ik ben werkzaam als ICT adviseur binnen de branche.

Wat voor bedrijf is Vendrig?
Vendrig is een industriële wasserij welke voorziet in het beheren van facilitaire diensten van haar klanten. Het leeuwendeel van de dienstverlening bestaat uit kleding en daarnaast worden producten zoals matten, poetsdoeken en sanitair geleverd en beheert. Wekelijks moeten tienduizenden kledingstukken opgehaald, gewassen en waar nodig gerepareerd worden en de week daarop volgend weer op het zelfde moment terug geleverd worden. Alles bij elkaar genomen een behoorlijke logistieke en ICT uitdaging! Vendrig is een mooi familie bedrijf met een eigen visie op ICT waar ze trots op zijn en bereid zijn in te investeren!

Wat voor applicatie is Holygrow met Vendrig aan het ontwikkelen?
De applicatie welke Vendrig met Holygrow / Bas Pouleijn aan ontwikkelen is, heeft als onderliggende business case de automatisering van een aantal arbeidsintensieve en kostbare sales processen; specifiek de processen van calculeren van eindprijzen en offreren. Deze processen hadden voorheen een gemiddelde doorlooptijd van enkele weken welke en raakte verschillende afdelingen binnen de organisatie. Dit hebben we door middel van No-Code terug weten te brengen tot enkele minuten! De applicatie wordt momenteel uitgebreid met CRM achtige functionaliteiten.

Waarom is er gekozen voor een No-Code oplossing?
Het ICT landschap van Vendrig bestond voornamelijk uit standaard applicaties. De ervaringen hiermee zijn over het algemeen goed maar standaard heeft, zoals we allemaal weten, niet te onderschatten beperkingen. Ik heb zelf een achtergrond in low-code en we zijn daarom de markt gaan verkennen waar uiteindelijk de keuze is gevallen op het No-Code platform van Betty Blocks. De voornaamste overweging was het zelf kunnen bepalen en inrichten van bedrijfsprocessen zonder daarin gebonden te zijn aan de ‘standaard’ van een standaard pakket.

Heeft No-Code voor een betere samenwerking tussen de business & IT gezorgd binnen Vendrig?
Betere samenwerking? Die is hard achteruit gehold!
Haha nee grapje. Die samenwerking is inderdaad stukken beter aligned. Mijn interpretatie van de reden hiervan is dat in een Low/No-Code oplossing de wensen en issues van de business daadwerkelijk aangepast kunnen worden (bij standaard oplossingen kan dit vaak niet en moet de business buigen naar de ICT oplossing) en dat dit daarbij ook nog eens snel en efficiënt kan gebeuren. Zeker in een scrum-achtige project setting.

Zou je kunnen zeggen met de ervaring die je nu hebt opgedaan dat iedereen gebruik zou kunnen maken van het platform?
“Iedereen” zou ik niet willen zeggen. Ik zou het advies willen doen altijd een goede business case op te stellen, deze te valideren bij de business en de (technische) ICT oplossing daar op af te stemmen. Kom je dan vaker dan voorheen in een Low/No-Code hoek terecht? Heel zeker! Er zijn ontzettend mooie platformen die zeer effectief en efficiënt ingezet kunnen worden!

Hoe zie jij voor je dat bedrijven digitaal sneller kunnen innoveren met No-Code?
No-code heeft als kenmerk dat er (veel) sneller (lees ook: kosten efficiënter) mee ontwikkeld kan worden dan de traditionele code oplossingen. De drempel voor een organisatie om nieuwe dingen te proberen is daarmee lager. Daarnaast kan met No-Code de kennis en kunde met betrekking tot ‘het idee’ en de bijbehorende ICT oplossing (laag) in de organisatie komen te liggen. Experimenteren en nieuwe dingen doen, met hopelijk als resultaat: Innovatie, is daarmee eenvoudiger te realiseren omdat er niet per definitie een IT staf of externe deskundige(n) bij betrokken hoeven te worden.

Wat zou je graag mee willen geven aan bedrijven die de overstap willen maken om te werken met een No-Code platform?
Start met een partner waar je een goede klik mee hebt en zorg dat je de kennis samen met deze partner zo veel mogelijk in huis gaat brengen. De kracht zit ‘m in het zelf (als organisatie) grip hebben op je bedrijfsprocessen!

Vendrig & Holygrow werken al een tijd samen, hoe ervaar jij deze samenwerking?
Korte lijnen en laagdrempelige communicatie kanalen in combinatie met hands-on mentaliteit aan beide zijde zorgen voor een fijne samenwerking!

Benieuwd naar de No-Code mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag een 30 minuten demo op basis van jouw business case aan!

 

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories