mei 15, 2019 2 minuten

10 prangende vragen aan Tom Oudhuis van Betty Blocks!

Door: Bas Hendriks

Betty Blocks
interview

Holygrow is één van de eerste trotse partners van Betty Blocks die tijdens het BBoS evenement een award terug naar kantoor mocht brengen. Wij spraken met Tom Oudhuis (27), destijds Channel Manager en de verantwoordelijke voor ons partnerschap.

Waar word jij nou echt blij van?
Zon! Ik ga toch echt liever op zonvakantie dan op wintersport. Ik houd ook onwijs van reizen, voornamelijk trips waarbij ik van tevoren niks boek en gewoon kijk waar het schip strandt!

Kan je mij eerst iets vertellen over je achtergrond en carrière?
Ik ben als VP Channel Sales bij Betty Blocks verantwoordelijk voor het wereldwijde partnerkanaal. Inmiddels ben ik al meer dan drie jaar in dienst, waardoor ik in Betty Blocks begrippen onderdeel van het interieur begin te worden. De afgelopen 2,5 jaar heb ik meer dan 20 partners aangesloten, waarvan het grootste deel in NL zit. We hebben distributeurs in Japan, Mexico en Zuid-Afrika. Ik richt me nu voornamelijk op het globaliseren van het partnerkanaal, terwijl mijn collega’s zich op de individuele landen focussen.

Hoe zou je jouw functie bij Betty Blocks omschrijven?
Ik ben hoofdverantwoordelijk voor alle partners wereldwijd en de omzet die uit partners gegenereerd wordt. Hieronder valt ook het relatiebeheer en het ondersteunen van de partners.

Is dit ook jouw grootste succes geweest bij Betty Blocks? En wat is jouw belangrijkste doelstelling dit jaar?
Hmm, ik heb er eigenlijk zelf niet echt veel over nagedacht... Maar ik zie dat wel als een succes!

Ik heb een aantal doelen gesteld voor dit jaar, voornamelijk operationele doelen. Mijn doel voor dit jaar is om een zelfsturend team in het Verenigd Koninkrijk op te zetten en daar een enorm succes van te maken. Daar heb ik nog een leuke klus voor de boeg.

Wat wil Betty Blocks de aankomende jaren bereiken binnen Nederland?
Sowieso verder doorgroeien. We verdubbelen ieder jaar nog steeds, zowel in personeel als in omzet. Nu is het ook de bedoeling dat het VK en Amerika hier in een bijdrage in zullen leveren.

Hoe is de cultuur bij Betty blocks?
Iedereen gaat echt voor het hoogst haalbare. We werken hier iedere dag keihard om een stapje verder te komen in dit proces. En we proberen zoveel mogelijk leuke dingen samen te doen. Dit komt allemaal weer terug in de cultuurwaarden die we samen hebben gedefinieerd:

Plezier: nooit meer naar huis

Champions League: een sterrenteam

No-nonsense: Met je voeten in de klei

Leergierig: Knappe koppen

 

Hebben jullie altijd met partners gewerkt? Waarom hebben jullie de switch gemaakt om met partners te werken?
In het begin waren we nog echt een projectorganisatie, waarbij we zelf onze eigen klanten aansloten, een platform onderhielden en moesten doorontwikkelen. We hebben toen besloten om de switch te maken van project- naar product-organisatie, met full focus op het product Betty Blocks, waarbij we de implementaties laten doen door partners.

Hoe staat jullie huidige partnerlandschap ervoor?
Ons partnerlandschap is continu in ontwikkeling. We zijn blij met al onze huidige partners en proberen gezamenlijk stappen te nemen. Daarnaast kijken we steeds strategischer of toekomstige partners bij ons passen. Zodoende proberen we daarmee meer succes en kwaliteit te garanderen voor de klant.

Hoe belangrijk zijn partners voor Betty Blocks? Hoe behaal je, samen met je partners, succes?
Partners zijn immens belangrijk voor Betty Blocks. Zij zijn degene die het dichtst bij de eindgebruikers zitten. Zij kunnen de beste feedback leveren omdat ze elke dag gebruik maken van het platform. Vanuit onze Academy bieden wij ook trainingen aan partners om zelf hun eigen klanten te trainen met het gebruik van Betty Blocks.

Wat vind jij van Holygrow als partner? Wat zie jij als ons onderscheidend vermogen tegenover jullie andere partners?
Wat ik heel tof vind aan Holygrow is dat ze zo dedicated bezig zijn met Betty Blocks. Holygrow toont veel inzet, draagt zelf leads aan en is zeer effectief met marketing, waar onwijs in wordt geïnvesteerd. Daarmee profileert Holygrow zich extra goed tussen alle partners.

Hoe zal de toekomst van Betty Blocks & de partners er uit komen te zien?
De eigenaren Tim en Chris Obdam zitten hier niet in voor een short exit. Het is niet de bedoeling om het bedrijf te verkopen. The sky is the limit, we willen blijven doorgroeien. Uiteindelijk is ons doel om de hele software-industrie op z’n kop te zetten!

Deel deze pagina:

Bekijk alle stories
Bekijk alle stories