Great

things

come

out

of

patience

Snelle doorlooptijd & lage investering

Rapid Application Development

Rapid Application Development

Met een RAD aanpak ontwikkel je innovatieve applicaties waarbij je alles meeneemt; businessmodel, datamodel, procesmodel en gebruikerscontext. Het liefst zie je dit allemaal ook terug in je applicatie voor je klanten of collega’s. Dat kan. En het kan veel sneller dan je denkt!

Waar kunnen we bij helpen?
RAD whitepaper

Rapid App Development: snelle doorlooptijd, lage investering

Rapid Application Development is een software-ontwikkelmethode die organisaties in staat stelt om softwaresystemen sneller te ontwikkelen in tegenstelling tot het standaard programmeren. Rapid Application Development bied bovendien ook een oplossing voor niet flexibele processen. Een belangrijk aspect van deze ontwikkelingsmethode is dat de ontwikkelde prototypen herbruikbaar zijn. Waardoor er veel minder tijd en inzet nodig is.

Hoe verloopt het proces?

In het ontwikkelingsproces wordt er wel op voorhand een gedetailleerde pre-planning gemaakt, waardoor het gemakkelijker is om veranderingen op te nemen of bij kunnen te schaven.

 

Bij de start van het proces moeten de ondernemingsdoelstellingen goed duidelijk zijn. Een aantal uitgangspunten moeten duidelijk in kaart zijn gebracht, waardoor duidelijk wordt welke informatie er verspreid moet worden tussen de verschillende business-kanalen.

Verschillende fasen bij Rapid Application Development

Met een RAD aanpak ontwikkel je innovatieve applicaties waarbij je alles meeneemt; businessmodel, datamodel, procesmodel en gebruikerscontext. Het liefst zie je dit allemaal ook terug in je applicatie voor je klanten of collega’s. Dat kan. En het kan veel sneller dan je denkt!

 

Businessmodel

Maak vanaf het begin al duidelijk wat de specifieke zakelijke doelstellingen zijn met de bijhorende uitgangspunten. Dit zorgt voor de duidelijkheid omtrent de informatie die verspreid moet worden tussen de verschillende business-kanalen. Bovendien wordt er belangrijke informatie van de klant achterhaald en kan de informatiestroom succesvol worden doorgevoerd.

Datamodel

De verzamelde informatie uit het businessmodel wordt beoordeeld en geanalyseerd. Op die manier wordt het relevant voor de klant. De kenmerken van alle gegevens worden geïdentificeerd en gedefinieerd. Vervolgens wordt de relatie tussen deze gegevens vastgesteld en tot in het detail beschreven. Waardoor het bruikbaar wordt voor het businessmodel.

 

Procesmodel

De gedefinieerde datasets van het datamodel worden omgezet naar de zakelijke informatiestroom die nodig is om specifieke doelstellingen van het businessmodel te verwezenlijken. In het procesmodel worden directe wijzigingen en verbeteringen toegepast en doorgevoerd. Daarnaast worden er nieuwe procesbeschrijvingen toegevoegd en niet bruikbare verwijderd of gewijzigd.

 

Herbuikbaar

Een belangrijk aspect van Rapid Application Development is het feit dat de ontwikkelde prototypen herbruikbaar zijn. Daardoor is er weinig verspilling van tijd en inzet. Rapid Application Development richt zich op het verzamelen van de eisen en wensenpakket van de klant door middel van workshops, focusgroepen en prototypes, die de klant gedurende het ontwikkelproces gaat testen.

Bestaande prototypes worden herbruikt als bruikbare componenten. Daardoor ontstaat er een continue integratie van nieuwe componenten en kan er snel geleverd worden aan de klant.

Voordelen van RAD


1.
Door gebruik te maken van focusgroepen en of workshops kunnen de eisen van de klant snel verzameld worden.


2.
Mogelijkheid tot het uitvoeren van vroegtijdige gebruikerstesten vanwege de bruikbare prototypen.


3.
Softwarecomponenten kunnen gemakkelijk worden hergebruikt, daarom is er geen verspilling.


4.
Snelle doorvoer van nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen.


5.
Minimale verspilling van tijd.

Waar kunnen we bij helpen?

RAD aanpak binnen jullie organisatie?

NEEM CONTACT MET EWOUD OP!

We bouwen samen met jou. En dat doen we zo agile mogelijk. Door te bouwen met kleine stapjes. Die uiteindelijk leiden tot grote applicaties die in hart van je organisatie passen. We maken dan ook vaak een proof of concept. Om te kijken of al die mooie ideeën wel werken.

Maak een afspraak