Groen doen op de werkvloer, de ecologische voetafdruk van Holygrow

Minder vlees, minder printen, minder plastic. Holygrow staat bekend om zijn groene uiterlijk, maar hoe groen zijn we eigenlijk?

Ons enthousiasme

Bij Holygrow werken we met kleine stapjes, om grote resultaten te behalen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Omdat we met z’n allen iedere keer een beetje meer doen, kunnen we ook iedere keer een beetje meer bereiken! Minder vlees, minder printen, minder plastic. Holygrow staat bekend om zijn groene uiterlijk, maar hoe groen zijn we eigenlijk?

Binnen Holygrow willen we collega’s en klanten inspireren om de dingen waar ze om geven waar te laten maken. We houden ervan om een glimlach te creëren en producten te kunnen maken die nodig zijn, dingen waarvan ze dromen en waarvan ze misschien niet eens wisten dat het mogelijk was. Holygrow staat voor de mooiste producten, hier werken wij als team dan ook keihard voor.

We streven ernaar dat we applicaties ontwikkelen met naleving van ethische, milieuvriendelijke en sociale normen. Wij geloven dat dit beter is voor sociale en ecologische omstandigheden maar ook cruciaal is voor het succes van Holygrow. Wij hebben onze focus op vier prioriteiten.

People

Holygrow is verantwoordelijk voor het creëren van een werkomgeving die de mensenrechten en arbeidsrechten van onze medewerkers respecteert en hen in staat stelt om te bewegen als professionals.

collega

Binnen Holygrow vertrouwen we op ons vermogen om gekwalificeerde medewerkers aan te trekken, te motiveren en te behouden op alle niveaus van de organisatie. We streven naar een aantrekkelijke werkplek met gelijke kansen voor iedereen. We hebben mensen in dienst met een breed scala aan nationaliteiten en educatieve achtergronden. We hebben 25% vrouwelijke en 75% mannelijke werknemers in dienst en het is onze ambitie om meer diversiteit binnen de organisatie te creëren.

Het is onze verantwoordelijkheid om de competenties van onze collega’s op te bouwen. Nieuwe werknemers krijgen binnen hun carrière de mogelijkheid om cursussen te volgen die passen bij hun functie. Daarnaast zorgt ons trainees-programma ervoor dat we studenten de mogelijkheid bieden om zich binnen Holygrow te ontwikkelen. In 2019 hebben 8 stagiairs in verschillende disciplines hun stage afgerond.

Omdat we van mening zijn dat het belangrijk is om de juiste profielen voor ons team te werven, gebruiken we verschillende persoonlijkheidsbeoordelingen om onze kandidaten te beoordelen op basis van onze organisatiecultuur en waarden.

Product

Wij bouwen krachtige applicaties. Die van workforces, dreamforces maken. Die werkprocessen automatiseren en optimaliseren. Die van klanten trouwe fans maken en die zorgen voor maatschappelijke impact. Wij bouwen met kleine stapjes. Die uiteindelijk leiden tot grote applicaties die in het hart van je organisatie passen. Wij gaan voor duurzame groei.

Wij ontwikkelen applicaties vanuit ons kantoor in Rotterdam. We laten niets produceren door bureau’s vanuit het buitenland. De door ons ontwikkelde applicaties staan voor duurzame groei en op een manier die naadloos aansluit bij de wensen van de klant. We geloven in kleine, open teams. Waarin pro’s met verschillende disciplines intensief met je samenwerken. Op die manier ontstaan oplossingen die impact maken én ontzorgen.

Planet

Als het techbedrijf uit Rotterdam met 30 ambitieuze bikkels met éénzelfde houding, mentaliteit en gevoel voor Holygrow zijn wij verantwoordelijk voor de impact die we hebben op het milieu. Wij proberen onze negatieve impact te minimaliseren en een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk achter te laten.

PET FREE PLEDGE

Dit omvat het verlagen van het energieverbruik in ons kantoor, het minimaliseren van verpakkingen, het zoeken naar duurzame alternatieven en het minimaliseren van voedsel- en andere productverspilling. Zo zijn we bijvoorbeeld sinds november 2019 een P.E.T free office geworden in samenwerking met Dopper.

Nu is het streven om iedereen een duurzame waterfles of reisbeker te geven om ook tijdens vrije tijd geen plastic meer nodig te hebben.

Onze interne bedrijfsprocessen zijn zo veel mogelijk gedigitaliseerd, op deze manier gebruiken wij zo min mogelijk printpapier. Soms een printje an geen kwaad, maar kies dan wel voor dubbelzijdig. Geheel papiervrije kantoren zijn in opkomst!

 

 

Ecosia_logo

Wij doorzoeken het internet én planten bomen tegelijk. Door zoekopdrachten uit te voeren via duurzame zoekmachines met als voorbeeld Ecosia. Ecosia is een gratis zoekmachine die de winst inzet om bomen te planten. De bossen die de Ecosia-gebruikers hebben geplant verminderen klimaatverandering, redden bedreigde diersoorten, regenereren verarmde grond en verbeteren de levensomstandigheden van lokale gemeenschappen.

Wij bieden elke dag een gezamenlijke lunch aan, hierdoor minimaliseren we ons verpakkingsgebruik en voedselverspilling. Ook vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is, we willen een flexitarisch eetpatroon promoten waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten. Vaker een dag geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. 

 

weekzondervlees

Wist je dat wanneer je één week geen vlees eet, je 130 liter watergebruik en 13.3 kg CO2-eq kan besparen? Dat staat gelijk aan 76 kilometer autorijden. Wij doen mee met de nationale week zonder vlees campagnes!

 

Treinen, bussen, trams en metro’s kunnen veel passagiers tegelijkertijd vervoeren tegen steeds minder milieubelasting. Elke werknemer krijgt een business card om het reizen met het ov te stimuleren als alternatief voor de auto.

 

Partner

We hebben ambitieuze doelen en een grote traditie van groei. We weten ook dat we alleen grote successen kunnen behalen in samenwerking met anderen. Hoe beter de samenwerking, hoe sterker de applicaties. Daarom werken we nauw samen met partners en onze klanten.

Wij streven er naar om onze maatschappelijke impact te vergroten. Momenteel zijn wij bezig met het opstellen van een plan, waarbij werknemers 5-10% van hun werktijd kunnen besteden aan goede doelen en/of vrijwilligers werk.

Download ons magazine

Ons magazine beschrijft hoe wij de afgelopen 5 jaren als TechPartner flexibel meebewogen in het snel veranderende IT landschap. Welke innovatieve software wij gebruiken om organisaties te helpen met digitaal transformeren & hoe wij een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk achter proberen te laten.

Download

Waar kunnen we nog verbeteren?

NEEM CONTACT MET BAS OP!

Ik wil collega’s en klanten inspireren om de dingen waar ze om geven waar te laten maken. We houden ervan om een glimlach te creëren en producten te kunnen maken die nodig zijn, dingen waarvan ze dromen en waarvan ze misschien niet eens wisten dat het mogelijk was.

Neem contact op