Vendrig

Grip op het volledige salesproces met ‘guided selling’

Holygrow heeft samen met Vendrig een webapplicatie gemaakt die het proces van offreren ondersteunt en automatiseert op basis van het no-code platform Betty Blocks. De applicatie zorgt voor een eenduidige wijze van offertes opzetten, welke als PDF worden gegenereerd, en het behouden van het overzicht van alle uitstaande offertes.

Services

Betty Blocks Development

Release

2019

Over Vendrig

Met Vendrig ga je fris en veilig aan het werk. Elke werkdag weer. Ze bieden de best passende werkkleding, de veiligste persoonlijke beschermingsmiddelen en de meest frisse hygiëneproducten, in welke branche je ook werkt!

Sinds 1960 adviseert en begeleidt Vendrig in het volledige proces: de aanschaf, het onderhoud en het beheer. Zo houden ze het fris en veilig.

Vendrig in cijfers.

50 jaar

Ervaring

1

Apps completed

Uitdaging

Bij het maken van offertes werkten de salesmedewerkers van Vendrig nog altijd met Excel. Voor het managen van de klantrelaties gebruikten ze het CRM-systeem van Salesforce; voor  alleen dat doel een vrij prijzig systeem. Deze ouderwetse en versnipperde manier van werken zorgde voor een traag proces en leidde tot fouten. De uitdaging voor Holygrow: verbeter de effectiviteit en efficiëntie van het volledige salesproces en zorg dat we met één systeem kunnen werken. Zorg voor een snellere doorlooptijd, minder fouten en minder administratief werk.

Fast.Agile.Easy.

Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van de applicatie zo effectief mogelijk werd uitgevoerd is er vanuit Vendrig de keuze gemaakt om de ontwikkeling te doen op basis van het no-code platform Betty Blocks. We hebben de ontwikkeling verdeeld in verschillende sprints, waarbij de ontwikkelaar vanuit Holygrow iedere week één dag op locatie werkte om snel en direct met Vendrig te schakelen en aanpassingen door te voeren waar nodig. Dit zorgde voor korte lijnen en een snellere ontwikkeling.

Oplossing

Automatisering van het volledige salesproces. Met de nieuwe offerte-applicatie stellen de salesmedewerkers heel eenvoudig een offerte op vanuit een vooraf gedefinieerde flow. Hierbij gebruiken ze de functionaliteit ‘guided selling’, die een passend voorstel genereert aan de hand van vragen. Alle mogelijke producten en relevante data kunnen ze daar met slechts één druk op de knop aan toevoegen. Wanneer de offerte definitief is, wordt de pdf automatisch gegenereerd, digitaal verstuurd en online ondertekend. Ook alle acties rondom het opvolgen van de offertes worden bijgehouden in het systeem, zodat het management altijd een actueel overzicht heeft. De applicatie is gekoppeld aan AFAS, voor onder andere het ophalen van klantgegevens.  

Resultaat

De nieuwe applicatie zorgt voor een uniforme manier van werken, een snellere doorlooptijd van offertes, minder administratief werk en uiteindelijk meer tevreden medewerkers én klanten.

  • 30% minder handmatig werk
  • Minder fouten
  • Salesforce volledig uitgefaseerd

We hebben binnen één maand Salesforce weten uit te faseren via CRM functionaliteit in de nieuwe Betty Blocks applicatie en met de applicatie beter grip op al onze offertes!

- Sjors Heldens

 

Betty Blocks Business Apps

In dit e-book zoomen we in op de soorten applicaties die je met een no-code platform kunt bouwen en laten we een aantal voorbeelden zien van slimme business applicaties die andere organisaties al ontwikkelden met het no-code platform van Betty Blocks.

Download e-book

Jouw uitdaging bespreken?

Neem contact met Nick op

Wie we zijn: een team van business analisten, designers en engineers. Waar we goed in zijn: complexe, bedrijfskritische processen vertalen naar simpele, digitale oplossingen. Waar we blij van worden: tevreden klanten en spijkers met koppen slaan. Dus... koffie doen?

Neem contact op