Vendrig

Grip op alle offertes met onze nieuwe offerte software

Holygrow heeft samen met Vendrig een webapplicatie gemaakt die het proces van offreren ondersteunt en automatiseert op basis van het no-code platform Betty Blocks. De applicatie zorgt voor een eenduidige wijze van offertes opzetten, welke als PDF worden gegenereerd, en het behouden van het overzicht van alle uitstaande offertes.

Services

Betty Blocks Development

Release

2019

Over Vendrig

Met Vendrig ga je fris en veilig aan het werk. Elke werkdag weer. Ze bieden de best passende werkkleding, de veiligste persoonlijke beschermingsmiddelen en de meest frisse hygiëneproducten, in welke branche je ook werkt!

Sinds 1960 adviseert en begeleidt Vendrig in het volledige proces: de aanschaf, het onderhoud en het beheer. Zo houden ze het fris en veilig.

Vendrig in cijfers.

50 jaar

Ervaring

1

Apps completed

Uitdaging

De uitdaging bij Vendrig lag met name bij het offerteproces. Voorheen werkte de verschillende sales medewerkers met Excel sheets om tot een offerte te komen. Dit zorgde voor foutgevoeligheid, een traag proces en iedere medewerker kon de offertecalculatie in de Excel sheet manipuleren of eigen maken, waardoor iedereen een eigen manier van werken creeërden.

Het was dan ook de uitdaging voor Holygrow om zowel de efficiëntie als effectiviteit van het calculeren, offreren en het overzicht behouden strakker in te regelen en iedereen volgens hetzelfde proces te laten werken. De applicatie draagt dan ook bij aan het versnellen van de doorlooptijd, verlagen van foutmarges, minder administratief werk en uiteindelijk meer grip om de calculaties.

Fast.Agile.Easy.

Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van de applicatie zo effectief mogelijk werd uitgevoerd is er vanuit Vendrig de keuze gemaakt om de ontwikkeling te doen op basis van het no-code platform Betty Blocks. We hebben de ontwikkeling verdeeld in verschillende sprints, waarbij de ontwikkelaar vanuit Holygrow iedere week één dag op locatie werkte om snel en direct met Vendrig te schakelen en aanpassingen door te voeren waar nodig. Dit zorgde voor korte lijnen en een snellere ontwikkeling.

Oplossing

Een webapplicatie waarmee het voor de sales medewerkers mogelijk wordt om op een eenvoudige wijze een offerte samen te stellen, welke als PDF wordt gegenereerd en online verstuurd en getekend kan worden en waarbij er een duidelijk overzicht is van de status van alle offertes. En dit alles vanuit de back-office weergave van het Betty Blocks platform. De applicatie heeft koppelingen met AFAS voor het ophalen van klant en organisatiegegevens als ook productinformatie

Resultaat

In een maand tijd is Salesforce uitgefaceerd als CRM en in het no-code platform Betty Blocks gebouwd en operationeel gebracht. Het proces van aanschaf, onderhoud en beheer is hierdoor efficiënter en overzichtelijker geworden. Binnen de applicatie hebben we gebruik gemaakt van functionaliteit als guided selling met filters, waar een passend voorstel uit komt door vragen te beantwoorden. De applicatie en deze wijze van offertes samenstellen en beheren heeft gezorgd voor consistentie van de verkoopkanalen, snellere doorlooptijd van offertes, minder administratief werk en uiteindelijk meer tevreden medewerkers én klanten!

We hebben binnen één maand Salesforce weten uit te faseren via CRM functionaliteit in de nieuwe Betty Blocks applicatie en met de applicatie beter grip op al onze offertes!

- Sjors Heldens

 

Ontdek onze cases.

Bekijk alle cases
Bekijk alle cases

Jouw uitdaging bespreken?

Neem contact met Ewoud op

Wie we zijn: een team van business analisten, designers en engineers. Waar we goed in zijn: complexe, bedrijfskritische processen vertalen naar simpele, digitale oplossingen. Waar we blij van worden: tevreden klanten en spijkers met koppen slaan. Dus... koffie doen?

Neem contact op