Klinger Group

Orderplatform creëert snelheid en foutloos handelen

Holygrow ontwikkelde een centraal online orderplatform voor Klinger dat alle klantorders dynamisch converteert richting Unit4 en terug. Het systeem is zo ingericht dat Klinger zelf in staat is om nieuwe klanten te onboarden en grip houdt op de binnenkomende orderstroom met behulp van een slim beheerportaal. Klinger houdt vanaf nu grip op order-uitval en kan eenvoudig orders aanpassen en doorzetten.

Deliverables

Digital Strategy, UX & UI, Development

Technology

Betty Blocks

Industry

Fabrikant

Over Klinger Group

Klinger is specialist op het gebied van flens- en dynamische afdichtingen, appendages, regelkleppen, slangen, compensatoren, industriële deursystemen en veiligheid & afscherming. 

Het familiebedrijf, opgericht in 1886, is niet alleen een verkoop- en service organisatie, maar tevens producent van diverse aangeboden producten. Klinger levert prestaties van hoog niveau gecombineerd met een passie voor perfectie;  toen, nu en morgen.

 

 

Klinger Group in cijfers.

2300

Medewerkers wereldwijd

19

Productie faciliteiten

€520 mln.

Jaarlijkse omzet

Uitdaging

Klinger maakte gebruik van Unit4 als ERP. Hier stonden o.a alle artikelen en orders in. De orders van de klanten kwamen via verschillende kanalen en in verschillende formaten binnen. Deze manier van werken creëerde voor zowel Klinger als haar klanten niet altijd de beste ervaring. Het onboarden van nieuwe klanten duurde erg lang. Slechts 20% automatische imports van de totaal aantal orders waardoor veel handmatige controles en aanpassingen nodig waren. Huidige systeem was niet schaalbaar en weinig flexibiliteit voor aanpassingen richting de toekomst. Holygrow stelde voor om een toekomstgerichte orderplatform applicatie te ontwikkelen.

Resultaat

Binnen 3 weken tijd is er een volledig geïntegreerd platform ingericht ter ondersteuning van de verwerking van inkoopfacturen. Wat dat gaat opleveren? Snellere factuurverwerking, minder handmatig werk, betere communicatie, meer tijdwinst en betere inzichten in de financiën.

Meer informatie voor de klant

Klant kan zelf tarieven berekenen

Klant kan zelf zendingen boeken

Eenvoudig speciale offertes maken

Minder druk op de klantenservice

Aanpak & planning

Voor dit project is er gekozen voor een no-code oplossing met het platform van Betty Blocks. Betty Blocks is een 100% online en cloud-based application platform as a service (aPaaS) waarmee je snel en eenvoudig een webapplicatie op maat bouwt. Met voorgeprogrammeerde blokken en templates stelt het programmeurs en niet-programmeurs in staat om tot 10x sneller te ontwikkelen dan met traditionele code.

Binnen Holygrow gebruiken we de OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) methodiek. In de Ontwikkel- en Testomgeving zijn de developers bezig met het ontwikkelen en testen van de applicatie. Na interne goedkeuring wordt de applicatie doorgezet naar de acceptatieomgeving waar Klinger de applicatie kan testen op functionaliteit. Samen bepalen we of de applicatie aan alle wensen voldoet.

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen dat precies aansluit op de wensen van de klanten van Holygrow, worden de applicaties zoals gezegd ontwikkeld volgens de SCRUM methodiek. Scrum is een werkwijze om op een flexibele manier software of producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van één tot vier weken, werkende software of producten opleveren.

Oplossing

Holygrow ontwikkelde een centraal online orderplatform voor Klinger dat alle klantorders dynamisch converteert richting Unit4 en terug. Het systeem is zo ingericht dat Klinger zelf in staat is om nieuwe klanten te onboarden en grip houdt op de binnenkomende orderstroom met behulp van een slim beheerportaal. Klinger houdt vanaf nu grip op order-uitval en kan eenvoudig orders aanpassen en doorzetten. Het platform is zo ingericht dat met een training de medewerkers van Klinger zelfstandig het platform kunnen onderhouden en uitbreiden.

Resultaat

Binnen 3 weken tijd is er een volledig geïntegreerd platform ingericht ter ondersteuning van de verwerking van inkoopfacturen. Wat dat gaat opleveren? Snellere factuurverwerking, minder handmatig werk, betere communicatie, meer tijdwinst en betere inzichten in de financiën.

Resultaat

Het orderplatform creëert snelheid en foutloos handelen voor Klinger. Slechts 20% handmatige werkzaamheden wat resulteert in minder fouten, snelle orderverwerking, vlotte onboarding van nieuwe klanten én minder druk op het onderhoudsteam.

Beloofd is beloofd

Meer informatie voor de klant

Klant kan zelf tarieven berekenen

Klant kan zelf zendingen boeken

Eenvoudig speciale offertes maken

Minder druk op de klantenservice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

HubSpot Video

Betty Blocks Business Apps

In dit e-book zoomen we in op de soorten applicaties die je met een no-code platform kunt bouwen en laten we een aantal voorbeelden zien van slimme business applicaties die andere organisaties al ontwikkelden met het no-code platform van Betty Blocks.

Download e-book

Jouw uitdaging bespreken?

Neem contact met Ewoud op

Wie we zijn: een team van business analisten, designers en engineers. Waar we goed in zijn: complexe, bedrijfskritische processen vertalen naar simpele, digitale oplossingen. Waar we blij van worden: tevreden klanten en spijkers met koppen slaan. Dus... koffie doen?

Neem contact op