Pharma

Customs Dossier Management App

Holygrow werkt samen met een farmaceutische organisatie om hun efficiëntie te verhogen, processen te digitaliseren en time-to-market van nieuwe systemen te verkorten. De eerste van een reeks applicaties betreft de Customs Dossier Management App.

Deliverables

Digital Strategy, UX & UI, Development

Technology

ReactJS, Betty Blocks

Industry

Pharmaceutical

Over de organisatie

De organisatie is een internationaal bedrijf gevestigd in Parma, met meer dan 80 jaar ervaring en een sterke focus op onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen op het gebied van respiratoire, neonatologie, zeldzame ziekten en speciale zorg.

 

Ze streven naar een ondernemend team van hoge kwaliteit, dat wordt gekenmerkt door een geest van samenwerking en zelfvertrouwen. Het doel is om toewijding aan resultaten en integriteit te combineren, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor zowel sociaal als ecologisch oogpunt.

Organisatie in cijfers.

80 jaar

ervaring

6000

medewerkers

7

Apps completed

Uitdaging

De import en export afdeling van de organisatie controleert en beheert alle activiteiten rondom het importeren en exportere van goederen die worden gebruikt en vermarkt door de organisatie door middel van Customs Dossiers. Om een Customs Dossier volledig te maken dienen verschillende gebruikers data van hun afdeling toe te voegen. Voorheen gebeurde dit in allerlei systemen waaronder e-mails en op papieren documenten wat zorgt voor twee grote problemen:

1. Geen controle over de delivery van alle data.
2. Analyseren en rapporteren van data is erg lastig.

Strategisch inzetten van Betty Blocks

De noodzaak voor een nieuwe technologie

Naast het digitaliseren van de Customs Dossier Management App is de onderliggende vraag het bieden van een technologie waar alle toekomstige applicaties mee gedigitaliseerd kunnen worden. Bij het maken van de juiste keuze voor een strategische technologie wogen de volgende drie factoren mee:

Het moet alle afdelingen van de organisatie in staat stellen processen snel te digitaliseren.

Grote noodzaak voor snelheid, schaalbaarheid en molariteit om toekomstige innovaties te versnellen.

Alle processen moeten meetbaar gemaakt kunnen worden, zodat correcte stuurdata gerapporteerd kan worden.

Hoe we jouw helpen

PoC v.s opgeleverde applicatie

De proof of concept heeft als doel gehad om zowel de organisatie als all stakeholders te overtuigen van het Betty Blocks platform en de snelheid van bouwen. Om geen tijd te verliezen is er gedurende de PoC minder rekening gehouden met de styling. De look & feel hebben we in fase 2 aangepast.

Betty blocks it is

Componenten

Om de snelheid van toekomstige applicaties te verhogen worden alle apps opgebouwd met custom componenten. Veel componenten kunnen via de Blocks Store van Betty Blocks gedeeld worden voor gebruik in andere apps. Denk hierbij aan integraties met o.a. Active Directory voor de Single Sign-on, Microsoft Teams en Sharepoint en SAP, maar ook user interface elementen.

Resultaat

In een maand tijd is Salesforce uitgefaseerd als CRM en in het no-code platform Betty Blocks gebouwd en operationeel gebracht. Het proces van aanschaf, onderhoud en beheer is hierdoor efficiënter en overzichtelijker geworden. Binnen de applicatie hebben we gebruik gemaakt van functionaliteit als guided selling met filters, waar een passend voorstel uit komt door vragen te beantwoorden. De applicatie en deze wijze van offertes samenstellen en beheren heeft gezorgd voor consistentie van de verkoopkanalen, snellere doorlooptijd van offertes, minder administratief werk en uiteindelijk meer tevreden medewerkers én klanten!

In drie weken opgeleverd

Onze oplossing

Één centraal systeem welke de business users met verschillende gebruikersrollen in staat stellen het beheer, validatie en goedkeuring van een Customs Dossier uit te voeren. Een Customs Dossier omvat alle data gerelateerd aan het importeren van goederen van landen buiten Europa.

Proof of concept

We hebben 75% van de requirements kunnen bouwen in een proof of concept van één week.

Applicatie ontwikkeling

Na oplevering van de Proof of Concept hebben we in twee weken tijd de applicatie afgerond.

Go Live

Na positieve gebruikerstesten is de app na één maand in gebruik genomen.

Binnen 3 weken hebben we een proces van papier én Excel vertaald naar een stabiele Betty Blocks webapplicatie. En hiermee Salesforce uitgefaseerd als CRM.

 

Video

Customs Dossier Management App

Één centraal systeem welke de business users met verschillende gebruikersrollen in staat stellen het beheer, validatie en goedkeuring.

CDM Casevideo

Ontdek onze cases.

Bekijk alle cases
Bekijk alle cases

Nick heeft dé digitale antwoorden op complexe vraagstukken

Meer weten?

We bouwen samen met jou. En dat doen we zo agile mogelijk. Door te bouwen met kleine stapjes. Die uiteindelijk leiden tot grote applicaties die in hart van je organisatie passen. We maken dan ook vaak een proof of concept. Om te kijken of al die mooie ideeën wel werken.

Maak een afspraak