Pharma

Controle over alle data met de Customs Dossier Management app

Holygrow werkt samen met een farmaceutische organisatie om hun efficiëntie te verhogen, processen te digitaliseren en time-to-market van nieuwe systemen te verkorten. De eerste van een reeks applicaties betreft de Customs Dossier Management App.

Deliverables

Digital Strategy, UX & UI, Development

Technology

ReactJS, Betty Blocks

Industry

Pharmaceutical

Over de organisatie

De organisatie is een internationaal bedrijf gevestigd in Parma, met meer dan 80 jaar ervaring en een sterke focus op onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen op het gebied van respiratoire, neonatologie, zeldzame ziekten en speciale zorg.

 

Ze streven naar een ondernemend team van hoge kwaliteit, dat wordt gekenmerkt door een geest van samenwerking en zelfvertrouwen. Het doel is om toewijding aan resultaten en integriteit te combineren, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor zowel sociaal als ecologisch oogpunt.

Organisatie in cijfers.

80 jaar

ervaring

6000

medewerkers

7

Apps completed

Uitdaging

De organisatie was op zoek naar een technologie waarmee zij niet één, maar meerdere processen kunnen digitaliseren en/of verbeteren. De Customs Dossier Management App was een pilot project, waarmee we konden laten zien dat het no-code platform van Betty Blocks hiervoor een heel geschikte oplossing is. 

Pharma houdt alle informatie rondom de import en export van zijn goederen bij in Customs Dossiers. Om zo’n douanedossier volledig te maken moesten medewerkers van verschillende afdelingen data toevoegen. Dat gebeurde nog grotendeels via e-mail en papier, en dat zorgde voor problemen. Het bedrijf had geen controle over de levering van data, en analyse en rapportage waren lastig.

Strategisch inzetten van Betty Blocks

De noodzaak voor een nieuwe technologie

Naast het digitaliseren van de Customs Dossier Management App is de onderliggende vraag het bieden van een technologie waar alle toekomstige applicaties mee gedigitaliseerd kunnen worden. Bij het maken van de juiste keuze voor een strategische technologie wogen de volgende drie factoren mee:

Het moet alle afdelingen van de organisatie in staat stellen processen snel te digitaliseren.

Grote noodzaak voor snelheid, schaalbaarheid en molariteit om toekomstige innovaties te versnellen.

Alle processen moeten meetbaar gemaakt kunnen worden, zodat correcte stuurdata gerapporteerd kan worden.

Hoe we jouw helpen

PoC v.s opgeleverde applicatie

De proof of concept heeft als doel gehad om zowel de organisatie als all stakeholders te overtuigen van het Betty Blocks platform en de snelheid van bouwen. Om geen tijd te verliezen is er gedurende de PoC minder rekening gehouden met de styling. De look & feel hebben we in fase 2 aangepast.

Betty blocks it is

Componenten

Om de snelheid van toekomstige applicaties te verhogen worden alle apps opgebouwd met custom componenten. Veel componenten kunnen via de Blocks Store van Betty Blocks gedeeld worden voor gebruik in andere apps. Denk hierbij aan integraties met o.a. Active Directory voor de Single Sign-on, Microsoft Teams en Sharepoint en SAP, maar ook user interface elementen.

Resultaat

In een maand tijd is Salesforce uitgefaseerd als CRM en in het no-code platform Betty Blocks gebouwd en operationeel gebracht. Het proces van aanschaf, onderhoud en beheer is hierdoor efficiënter en overzichtelijker geworden. Binnen de applicatie hebben we gebruik gemaakt van functionaliteit als guided selling met filters, waar een passend voorstel uit komt door vragen te beantwoorden. De applicatie en deze wijze van offertes samenstellen en beheren heeft gezorgd voor consistentie van de verkoopkanalen, snellere doorlooptijd van offertes, minder administratief werk en uiteindelijk meer tevreden medewerkers én klanten!

In drie weken opgeleverd

Onze oplossing

Ter vervanging van het papieren proces en de oude Excelsheets ontwikkelde Holygrow met Betty Blocks een Customs Dossier Management app - één centraal (en meertalig) systeem voor het beheer van alle douanedossiers. Medewerkers kunnen hierin eenvoudig nieuwe dossiers aanmaken en als bepaalde gegevens moeten worden aangeleverd, beoordeeld of goedgekeurd, krijgt de hiervoor verantwoordelijke automatisch een notificatie. Alle belangrijke data komen samen in een overzichtelijk KPI dashboard.

Proof of concept

We hebben 75% van de requirements kunnen bouwen in een proof of concept van één week.

Applicatie ontwikkeling

Na oplevering van de Proof of Concept hebben we in twee weken tijd de applicatie afgerond.

Go Live

Na positieve gebruikerstesten is de app na één maand in gebruik genomen.

Binnen 3 weken hebben we een proces van papier én Excel vertaald naar een stabiele Betty Blocks webapplicatie. En hiermee Salesforce uitgefaseerd als CRM.

 

Customs Dossier Management App

Één centraal systeem welke de business users met verschillende gebruikersrollen in staat stellen het beheer, validatie en goedkeuring.

HubSpot Video

Betty Blocks Business Apps

In dit e-book zoomen we in op de soorten applicaties die je met een no-code platform kunt bouwen en laten we een aantal voorbeelden zien van slimme business applicaties die andere organisaties al ontwikkelden met het no-code platform van Betty Blocks.

Download e-book

Jouw uitdaging bespreken?

Neem contact met Nick op

Wie we zijn: een team van business analisten, designers en engineers. Waar we goed in zijn: complexe, bedrijfskritische processen vertalen naar simpele, digitale oplossingen. Waar we blij van worden: tevreden klanten en spijkers met koppen slaan. Dus... koffie doen?

Neem contact op